sâmbătă, 20 decembrie 2014

Machiajul in functie de forma ochilor


Ochii rotunzi
Femeilor cu ochii rotunzi le recomand fardurile inchise la culoare, pentru ca cele deschise iti maresc ochii. Pentru contur, de preferat este trasarea unei linii de-a lungul genelor superioare si inferioare, linii mai lungi decat conturul natural al ochilor, pentru a da o forma alungita. Mascara trebuie aplicat pe coltul exterior al ochilor pentru a da impresia de alungire.

Ochii migdalati
Pentru aceasta forma de ochi este necesara o mascara care ofera alungire. Mascara trebuie aplicat pe toate genele, marindu-ti ochii in acest fel. Conturul ochilor se aplica incepand din interior si va fi gros, dar pana la jumatatea pleoapei superioare. Pentru mai mult volum, iti recomand aplicarea genelor false.

Ochii profunzi
Un aspect foarte important este faptul de a folosi o crema contur pentru iluminarea pielii din cauza aspectului obosit si palid pe care pielea ta o are in jurul ochilor. De asemenea, nu trebuie sa uitam de anticearcan! Acesta nu trebuie sa lipseasca! Fardurile deschise la culoare sunt cele mai potrivite, fiind necesara evidentierea acestora in zona interioara a ochilor, acolo unde pielea este mai inchisa la culoare. Nu este tocmai recomandata folosirea unui contur de ochi.

Ochii mici
Dermatograful este prietenul tau cel mai bun daca ai ochii mici. Dermatograful deschis la culoare, aplicat intr-o linie care sa depaseasca conturul natural al ochilor este ceea ce trebuie pentru a da ochilor un aspect alungit. Fardul trebuie sa fie deschis la culoare la interiorul ochilor, si inchis spre exterior.

Ochii apropiati
Un machiaj simplu, usor de realizat si eficient ar fi acela in care la interiorul ochiului se folosesc culori deschise, iar in exterior culori inchise. Conturul ochilor si aplicarea de mascara ar trebui accentuate tot pe partea exterioara a ochiului.

Ochi departati
In acest caz trebuie sa aplicati fard deschis la culoare in exterior si fard inchis la culoare in interior. Conturul cu dermatograf va fi aplicat pe tot parcursul ochilor. Fardul nu va fi aplicat pana la sprancene, ci doar in jurul ochilor, iar genele se vor accentua in mod obisnuit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu